Budovereniging Kata Guruma

Nieuwspagina

Open Beverwijkse en Langste Dei toernooi
Aan het 9e Open Beverwijkse toernooi dat georganiseerd werd door Toradoshi op 16 juni hebben enkele judoka's van onze vereniging meegedaan. Max Stikkelorum wist kampioen te worden. Martin Sijmons behaalde de derde plaats en behaalde hiermee zijn 100ste danpunt voor de danexamens. Tevens heeft Max meegedaan aan het Langste Dei toernooi dat op 22 juni gehouden werd. Hij wist hier tweede te worden. Een verslag van Max kun je hier lezen.

Martin Sijmons 3e plaats

Max Stikkelorum in de prijzen
Op zondag 26 mei is Max eerste geworden op het Oranjebandentoernooi. De weerk erna, op zaterdag 1 juni is Max tevens eerste geworden op het ABS Combitoernooi te Dronten. De twee verslagen van Max zijn judowedstrijden kun je hier lezen.

Vuurtorentoernooi 12 mei Den Helder
Op het Vuurtorentoernooi wist Max al zijn wedstrijden te winnen en werd hiermee kampioen. Een verslag van Max kun je hier lezen. Koen Berends deed ook mee en wist een mooie derde plaats te bemachtingen. Er staan nog 3 toernooien op de kalender: Het Oranjebanden toernooi in mei, het Toradoshi Open Beverwijkse en het Omringtoernooi in juni.

Bloembollentoernooi 20 april te Anna Paulowna
Op het Bloembollentoernooi wat afgelopen zaterdag 20 april gehouden werd in Anna Paulowna zijn enkele judoka's in de prijzen gevallen. Een tweede plaats was er voor Nicky Garms. Een derde plaats werd behaald door Frank Duif en Max Stikkelorum. Een verslag van Max kun je hier lezen.

Verslag Proper toernooi en Bartje toernooi
Op het Pascal Proper toernooi wat op 7 april gehouden werd zijn 3 judoka's in de prijzen gevallen. Derde werden Koen Berends en Jeroen Duif door veel aanvallend judo te laten zien. Voor Max Stikkelorum werd het een succesvolle dag, hij wist al zijn partijen te winnen en verdiende een eerste plaats. Op het Bartje toernooi van 13 april wat in Assen gehouden werd is Max wederom eerste geworden. Zijn verslag van het Proper toernooi lees je hier. En het verslag van het Bartje toernooi kun je hier lezen.

Max Stikkerorum tweede op het Paastoernooi
Op zaterdag 31 maart heeft Max deelgenomen aan het 4e Paastoernooi wat georganiseerd werd in Vught te Noord-Brabant. Hij wist hier knap tweede te worden. Een verslag van Max kun je hier lezen.

Judoverslag van Max op Noord-Hollandse Kampioenschappen
Max is zondag 17 maart 2013 vijfde geworden in Beverwijk, lees zijn verslag hier.

Vier judoka's op het NK -15 in Eindhoven
Nicky, Thomas, Famke en Sharon hebben afgelopen zondag 9 maart aan het NK judo onder 15 jaar meegedaan. Zij hebben daar flink moeten vechten. Nicky zat heel erg dichtbij een derde plaats, maar verloor helaas de wedstrijd die hem zou leiden naar de wedstrijd om het brons. Voor het eerste NK van Nicky is dit een ontzettend knappe prestatie! Thomas won zijn eerste en derde partij. Tijdens de vierde partij moest hij opgeven na een blessure. Sharon en Famke hadden al eerder meegedaan aan het NK maar wisten helaas geen wedstrijden te winnen. Volgend jaar proberen de judoka's weer een stapje verder te komen!

          

Max tweede op afdelingkampioenschappen pupillen B
Afgelopen zondag 10 maart heeft Max Stikkelorum zich weten te plaatsen voor de Noord-Hollandse kampioenschappen onder de 12 jaar. Max wist in Anna Paulowna voldoende wedstrijden te winnen om het tot de finale te schoppen. Hier verloor Max uiteindelijk maar dit betekende wel een mooie tweede plaats op de voorronde! Lees zijn verslag hier. De andere judoka's wisten zich helaas niet de plaatsen maar zij zijn zeker weer een ervaring rijker.

Glenn en Max op Open West Brabantse
Glenn Bergfeld werd vierde op dit sterk bezette toernooi. Op dit toernooi behaalde hij zijn 100ste danpunt. Hij kan zich nu gaan voorbereiden op het danexamen. Max heeft ook een aantal wedstrijden gedraaid en ook Max won een aantal partijen. Lees zijn verslag hier.

Vier judoka's plaatsen zich voor de Nederlandse Kampioenschappen -15
Op de districtskampioenschappen -15 die werden gehouden op zondag 24 febr. in Beverwijk hebben vier judoka's zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen op 9 maart in Eindhoven. De geplaatsten zijn: Famke van Laar, Sharon van den Ordel, Thomas Beekman en Nicky Garms. Allen behaalde de derde plaats. Elijah de Haas wist zich helaas niet te plaatsen.

Max Stikkelorum tweede op het Koka toernooi in Tzummarum
Vorige week werd Max al derde op het de 6e Wijks Open. Afgelopen zaterdag slaagde hij erin om tweede te worden op het Koka toernooi. Het verslag van Max lees je hier!

Max Stikkelorum derde op 6e Wijks Open
Max heeft afgelopen zondag 10 februari meegedaan aan de 6e Wijks Open in Wijk bij Duurstede. Max heeft drie wedstrijden gewonnen en een verloren. Een volledig verslag van Max zijn wedstrijden kun je hier lezen.

Westfriese Judo Competitie
Zondag 3 februari is het bij de Westfriese jeugd niet zo gelopen als wij zouden willen. In Hoofddorp werden drie wedstrijden verloren. Daarentegen heeft het Westfriese seniorenteam afgelopen zaterdag 9 februari twee hele goede wedstrijden laten zien. Er werd gewonnen tegen Hiki-Wake en EBI-Sports, beide met 14-6. De laatste jeugdronde zal op 3 maart in Beverwijk zijn. De vijfde seniorenronde zal gehouden worden op zaterdag 23 maart bij EBI-Sports. Voor meer info over de WFJC, kijk op onze WFJC pagina.

Matsuru Dutch Open Espoir
Aan het Matsuru Dutch Open in Eindhoven heeft zaterdag 12 januari Thomas Beekman meegedaan. Thomas behaalde geen podiumplek maar behaalde wel een aantal overwinningen, zelfs in de -46kg. Een verslag van de wedstrijden van Thomas lees je hier.

West-Friese Judo Competitie
De derde WFJC heeft één winstpartij opgeleverd voor ons team tegen Salomons/Hoebeke. Tegen koploper Judoacademie Amsterdam werd verloren. De volgende jeugdronde zal plaatsvinden op 3 februari bij JS Haarlemmermeer. De volgende seniorenronde zal plaatsvinden op 9 februari bij judovereniging De Uitkomst in Anna Paulowna. 

Nieuwjaarstoernooi Den Helder
Zondag 6 januari is Thomas Beekman eerste geworden op zijn eerste -15 toernooi. Hij won zelfs enkele wedstrijden met een verwurging. Max Stikkelorum kwam voor het eerst uit in de B pupillen. De tegenstanders zijn hier wat groter en dat maakt het moeilijker. Max wist dan helaas ook geen podiumplek te behalen. Een wedstrijd werd gewonnen op ippon, dat worden er in de toekomst vast steeds meer! 

Eerste en derde op Belgisch Kersttoernooi
Zaterdag 22 december deden er twee judoka's mee aan het Belgische Kersttoernooi in Lummen. Hier is Frank Duif eerste geworden. Max Stikkelorum werd derde. Frank heeft 4 keer met ippon gewonnen. De finale won hij met waza-ari. Het verslag van Max lees je hier.

Kerstvakantie tot en met 6 januari 2013
Tijdens de kerstvakantie vinden er geen judo- en kickbokslessen plaats. Vanaf maandag 7 januari zullen de lessen weer beginnen. Nu de slip- en bandexamens zijn afgesloten met voor iedereen een positief resultaat kan de vakantie beginnen! Budovereniging Kata Guruma wenst u en uw familie prettige kerstdagen en een gelukkig en sportief 2013 toe!

Judo examens 2012 Edam

Thomas Beekman eerste op Topjudotoernooi Haarlemmermeer
Op het Topjudotoernooi dat dit jaar voor de vijfde keer gehouden werd in Haarlemmermeer is Thomas Beekman kampioen geworden in de klasse -42kg. Waar hij vorig jaar nog wat moeite had om te winnen, won hij vandaag al zijn wedstrijden. Het verslag van Thomas lees je hier.

Zaans Wintertoernooi
Op het Zaans Wintertoernooi dat door sportschool Salomons werd georganiseerd in Zaandam zijn vijf judoka's in de prijzen gevallen. Eerste werden drie eerste prijzen behaald door Max Stikkelorum, Tristan Slokker en Nicky Garms. Tweede werd Lesley Schutten en de derde plaats werd behaald door Pascal Sijmons. Travis Slokker, Martin Sijmons en Jeroen Duif vielen helaas buiten de prijzen. Een verslag van de wedstrijden van Max kun je hier lezen.

Aangepast lesrooster filiaal Grootebroek op 5 december
Woensdag 5 december zal in het filiaal Grootebroek gewoon judoles plaatsvinden. Echter wel met een aangepast rooster: Judoka's van 4 t/m 7 jaar: 13.30-14.30 & judoka's vanaf 8 jaar: 14.30-15.30. Namens de organisatie een fijne pakjesavond toegewenst!

Max Stikkelorum eerste op Topjudotoernooi Almere
Dit toernooi in Almere werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Van onze vereniging deed Max Stikkelorum mee. Ondanks dat hij zaterdag ook nog gejudood heeft op de Open Helderse waar hij vierde werd, is hij toch eerste geworden op dit toernooi! Zijn verslag lees je hier.

Open Helderse Kampioenschappen
Zaterdag 24 november is Thomas Beekman kampioen geworden op de OHK. Tristan Slokker werd tweede en broertje Travis werd derde. Voor een verslag van Thomas klik je hier. Max Stikkelorum werd vierde. Een verslag van zijn wedstrijden lees je hier.

Wit/Geel Bandentoernooi Dojo 't Loo
Aan het Wit/Geel Bandentoernooi op zondag 18 november deden Max Stikkelorum, Jeroen Duif, Kevin Edelenbosch en Jarno Slok mee. Er werden twee podiumplaatsen behaald. Max werd tweede en Jeroen werd derde. Kevin werd vierde en Jarno vijfde, voor hun eerste wedstrijd buiten de eigen vereniging is dit een knappe prestatie. Verslag van Max staat hier.

West-Friese Jeugd Competitie
Afgelopen zondag 18 november heeft de derde ronde van de WFJJC plaatsgevonden in Tuitjenhorn bij gastheer EBI-Sports. De eerste wedstrijd tegen Randers de Geus werd verloren met 8-10. De tweede wedstrijd tegen Pijloosports werd gewonnen met 10-8. De laatste wedstrijd werd helaas verloren met 8-10. De verschillen waren deze ronde heel nipt. Van een derde plek zijn we gezakt naar een vierde plek in het klassement.

Wijziging leeftijdscategorie DK -17 en DK -20
De IJF heeft besloten de -17 jaar en -20 jaar te wijzigen naar de -18 jaar en -21 jaar. De JBN volgt dit internationale besluit. Dat betekent dat de districtskampioenschappen in 2013 draaien met deze leeftijdscategorie. Dit ziet er als volgt uit: DK -21 judoka geboren na 31 december 1992 en voor 1 januari 1999. En voor de DK -18 judoka geboren na 31 december 1995 en voor 1 januari 2000. Opgeven kan via de evenementenkalender.

Danexamens judo
Zondag 4 november werden de danexamens in Beverwijk gehouden. Hierbij is Frank Duif geslaagd voor zijn eerste dan. Frank hoefde alleen nog zijn grondwerk te laten zien en dit werd beoordeeld met een ruime voldoende. Hij is nu de trotse houder van de zwarte band. Pascal Sijmons slaagde helaas niet, maar in februari zijn er weer nieuwe kansen!


Frank Duif & Meester Cees

Afdeling kampioenschappen pupillen A
Afgelopen zondag 28 oktober zijn de voorrondes voor de Noord-Hollandse kampioenschappen gehouden. Er deden acht judoka's mee waarvan er helaas maar één zich wist door te vechten naar aankomende zondag. Joeri v/d Ster wist en podiumplek te behalen. Max Stikkelorum, Travis Slokker, Jesse Kreijt, Thomas Kamphuis, Kirsten Bodt, Nick Dijkman en Levi de Jong wisten helaas geen podiumplek te behalen. Wel hebben zij weer veel ervaring opgedaan. En voor sommige judoka's was dit hun eerste wedstrijd, waarbij ze verassend goed hun best hebben gedaan. Een verslag van Max Stikkelorum kun je hier lezen. 

West-Friese Judo Competitie
Zondag 21 okober heeft het jeugdteam in Hoofddorp twee wedstrijden gewonnen en één verloren. De eerste wedstrijd tegen EBI-Sports werd verloren met 8-10. De tweede wedstrijd tegen Kodokan werd gewonnen met 12-6. De laatste wedstrijd werd ook gewonnen met 12-6 van JS Haarlemmermeer. De eerstvolgende ronde zal de seniorenronde zijn die op zaterdag 10 november gehouden wordt. Deze zal georganiseerd worden door onze vereniging.

Internationaal Open Alkmaarse
Op het internationale Open Alkmaarse hebben 13 judoka's meegedaan. Niet alle judoka's vielen in de prijzen op dit sterk bezette toernooi, maar hebben wel veel ervaring opgedaan. Thomas Beekman werd als enige van onze club kampioen! Zijn verslag lees je hier. Max Stikkelorum had helaas geen podiumplek, maar heeft wel een verslagje geschreven!

Koegrastoernooi 't Zand
Op het Koegrastoernooi is Tristan Slokker eerste geworden. Max Stikkelorum werd knap tweede. Zijn verslag lees je hier. Travis Slokker viel helaas buiten de prijzen.

West-Friese Jeugd Competitie
Zondag 30 september vond de WFJJC plaats bij Randers de Geus in Alkmaar. De jeugd moest tegen Haarlemmermeer, Randers de Geus en Pijloosports strijden. Hiervan is er één overtuigend gewonnen, de andere twee werden nipt verloren. Daarmee staan we momenteel op de vierde plaats in het klassement. Het volledige verslag lees je hier. De senioren hadden hun ronde op 22 september. Zij wonnen van Hike-Wake en speelde gelijk tegen EBI-Sports. Momenteel staan we me senioren op de derde plek. Meer info over de WFJC vind je hier.

Cursus jeugdscheidsrechter
Ben je judoliefhebber en durf je beslissingen te nemen? Dan reserveert de District Scheidsrechter Commissie Judo de beste plaats voor jou tijdens judowedstrijden! Ben je minimaal in het bezit van de 2e kyu, minimaal 14 jaar oud en lid van de JBN, dan kun je deelnemen aan de cursus jeugdscheidsrechter. De cursus duurt twee dagen van circa 4 uur. Na het behalen van de cursus loop je nog twee stage dagen, als je hiervoor slaagt dan wordt je in het bezit gesteld van niveau 2 en mag je wedstrijden in het district leiden tot 12 jaar. Voor meer informatie & data klik je hier. Opgeven doe je bij: frank@kataguruma.nl

Einde zomervakantie
Nu de zomervakantie bijna ten einde is gaat het nieuwe seizoen 2012-2013 beginnen! Voor een aantal wedstrijden kun je je al inschrijven via de evenementenkalender. Het gehele WFJC programma is bekend, kijk daarvoor op onze WFJC pagina of op de WFJC-website. Vanaf drie september starten wij weer met de judo- en kickbokslessen.

Multimedia pagina
Op de Multimedia pagina kun je vanaf nu foto's en video's van de Budovereniging bekijken. De foto's van de examens van zomer 2012 zijn hier ook te bekijken. Er zijn tevens foto's te bekijken die al van een tijdje geleden zijn zoals de WFJC team foto's vanaf 2005.

Evenementen seizoen 2012-2013
Op de evenementenkalender staan alle wedstrijden van het district Noord-Holland voor het seizoen 2012-2013, wat na de zomervakantie gaat beginnen. De eerste wedstrijd waar de vereniging aan deel gaat nemen is het Raspoort Spaarne toernooi. Dit is een teamtoernooi  voor de -17 judoka's. De judoka's voor dit toernooi worden geselecteerd. Voor de Open Alkmaarse in oktober zullen ook wedstrijdjudoka's geselecteerd worden.

Open Friese / Langste Dei
Max Stikkelorum heeft afgelopen zaterdag (23 juni) deelgenomen aan zijn laatste toernooi van het seizoen 2011-2012. Een toernooi buiten het district met als resultaat een eerste plek voor Max. Het verslag van de wedstrijden van Max kun je hier lezen. Het verslag van Pascal en Martin op de Open Flevolandse Kampioenschappen lees je hier.

Toradoshi Open Beverwijkse
Aan het jaarlijkse Open Beverwijkse dat georganiseerd werd door Toradoshi deden Travis, Max, Tristan, Famke, Nicky en Glenn mee in ieder een apart blok. Kampioen werd Tristan. Tweede werden Travis en Glenn. Een derde plek was er voor Max. Famke zat veel te zwaar ingedeeld en kon dus helaas niet op het podium komen. Nicky moest flink judo laten zien maar wist helaas niet in de prijzen te vallen. De verslagen van deze dag lees je hier.

Open Flevolandse
Op het Open Flevolandse wat zaterdag 16 juni werd gehouden is Tristan Slokker zeer verdienstelijk derde geworden. Van de twee broertjes Sijmons keerde Martin terug met een derde plaats. Pascal viel helaas buiten de prijzen. Het verslag van Tristan lees je hier.

Heidetoernooi Ede
Op het internationale Heidetoernooi is Jesse de Haas derde geworden. Elijah de Haas viel helaas buiten de prijzen. Nicky Garms wist tweede te worden op dit toch wel zware toernooi.

Brugtoernooi Den Helder
Zondag 10 juni zijn enkele judoka's van onze vereniing naar Brugtoernooi gegaan. De judoka's hebben goed gevochten in het toch wel sterke deelnemersveld. Het verslag van deze dag lees je hier.

Cees Veen slaagt voor 5e Dan judo
Tijdens de hogere danexamens die werden afgenomen in Wijk bij Duurstede is Cees Veen geslaagd voor zijn 5e Dan. Cees demonstreerde samen met Daan Oudejans (1e Dan) en David Kotte (3e Dan) verschillende kata en een uitgebreid staand- en grondwerk, wat in totaal ongeveer een uur aan examenduur is. De examencommissie bestaande uit examinatoren met alleen 6e Dan en hoger besloten na het zien van het examen dat Cees geslaagd was voor deze hoge dangraad in het judo. Met deze hoge dangraad kan hij judoka's nog beter begeleiden in hun danexamens en mag hij zelfs judoka's voordragen tot en met de 4e Dan.

                                  
                                                            David, Cees en Daan

Mahorokan Westlandtoernooi
Afgelopen zondag heeft Max Stikkelorum meegedaan aan het Mahorokan Westlandtoernooi dat speciaal voor de jeugd georganiseerd was. Het toernooi werd georganiseerd in het district Zuid-Holland. Voor Max allemaal nieuwe tegenstanders dus. Lees het verslag van Max hier.

Budovereniging Kata Guruma | info@kataguruma.nl