Budovereniging Kata Guruma

Verslag: Max Stikkelorum op Bloembollentoernooi

Voor de tweede keer doe ik mee met het Bloembollen toernooi te Anna Paulowna. De poule B-pupillen -30kg is groot.

De eerste wedstrijd gaat moeizaam van start. De tegenstander is van mijn lengte, met wat sleuren en wat kleine vegen uitdelen ben ik op zoek naar een goed veeg moment. Dan wil de tegenstander zijn been voor mijn been plaatsen waar ik mijn kans zie voor een veeg en stuur hem naar achteren, hij viel op zijn billen, jammer. Na de mate liep ik stevig op hem af pak hem direct hoog vast en zet mijn spierbalworp in en val met hem mee, een Wazari voor mij. Meteen de Oase-Komi (houtgreep) ingezet, hier kwam de tegenstander niet meer uit, twee keer Wazari is een Ippon voor mij.

De tegenstandster van de tweede wedstrijd is groter en staat stevig op de mat. Ik sleur haar geregeld over de mat met tussendoor wat voetvegen. Dit levert verwarring bij haar op, waardoor ik uiteindelijk 2x kans zie om een spierbalworp te maken. Hiermee krijg ik 2x een Yuko. De tegenstandster probeert nog een Uchi Mata uit maar die verbreek ik. Deze partij win ik dus met 2 Yuko’s.

De derde wedstrijd verloor ik binnen 10 seconden. Ik werd verrast met een binnenwaartse haak, jammer. Nog één wedstrijd te gaan. Ik weet dat ik deze moet winnen om in de kruisfinale te komen.

De laatste wedstrijd van de voorronde heb ik binnen 5 seconde beslist d.m.v. Ippon-Seoi-Nage (spierbalworp) te maken wat een Ippon opleverd. Met totaal 25 punten ga ik door naar de kruisfinale.

Kruisfinale
De eerste wedstrijd is tegen een bekende, ik weet wat ik kan doen. Rond de 15 seconde pak ik haar hoog vast geef haar nog even een tikje en hopla mijn kans voor de Ippon-Seoi-Nage (spierbalworp) is er weer, goed voor een Ippon.De volgende tegenstander is ook een bekende waar ik nog niet van gewonnen heb. Met de aanwijzigingen van Cees nog in mijn geheugen te hebben ga ik er volop tegenaan. Ik probeer hem te verrassen met een spierbalworp, helaas mislukt. Ik word gepakt met een Uchi Mata en vervolgens werd ik in de houtgreep genomen, deze partij verlies ik.

Een eerste/ tweede plek zit er niet meer in, maar wel een mooie derde plek.De derde wedstrijd verloopt vrij snel, het is een beetje heen en weer tikken/vegen, dan struikelt zij over mijn been en valt op haar knieën, ik duw haar achterover en neem haar in de houtgreep waar zij niet meer uitkomt, Ippon gewonnen.

Nog één partij te gaan. De tegenstandster die ik nu heb, heb ik zojuist in de eerste kruisfinale wedstrijd verslagen met een spierbalworp, dus het moet lukken. En ja hoor weer met een spierbalworp heb ik haar snel op de grond, Wazari, direct de houtgreep ingezet waar ze niet meer uitkomt, gewonnen met een Ippon.

Met acht wedstrijden gejudood te hebben, waarvan 2 verloren heb ik een mooie 3e prijs gewonnen.

Budovereniging Kata Guruma | info@kataguruma.nl