Budovereniging Kata Guruma

Verslag: Max op Bartje toernooi

Voor de tweede keer doe ik mee met het Bartjes toernooi te Assen. De prestaties van vorig jaar ben ik nog niet vergeten, het is dan ook mijn bedoeling de titel van vorig jaar vandaag te gaan verdedigen.

Rond de klok van 8:00 uur stond ik op de weegschaal en stipt om 9:00 uur begonnen de eerste wedstrijden. Al snel was ik aan de beurt. De tegenstander is een kop groter. Hij pakt mij al snel in de nek, ik kruip een beetje naar beneden en plaats mijn hand/arm op zijn rug. De tegenstander is van plan een Uchi Mata in te zetten, maar ik ben hem te snel af d.m.v. door te stappen en hem slingerend op de grond te sturen. Direct een houtgreep ingezet, hier kwam de tegenstander niet meer uit. De eerste partij win ik met een Ippon.

De tweede wedstrijd verloopt snel, ik loop op mijn tegenstander af en heb hem direct goed hoog vast en maak een spierbalworp en val met hem mee, goed voor een Wazari. Na de 2e maté verras ik de tegenstander weer met een spierbalworp en krijg direct een Ippon. De tweede Ippon is binnen.

De derde wedstrijd gaat wat moeizamer. Een grote Duitser die stevig op de mat staat. Vanaf het begin neem ik het initiatief. Rond de minuut krijgt de tegenstander een Shido, hij valt niet aan, dat is gunstig voor mij. Nu pakt de tegenstander mij in de nek, maar daar heb ik tegenwoordig ook zo mijn trucjes voor om daar juist gebruik van te maken. Echter lukt het bij deze tegenstander steeds net niet. Ik probeer een paar keer links in te zetten, lukt ook niet. Dan zie ik mijn kans om hem achter over te trekken, net geen Yuko. Na de maté zie ik weer een kans om hem achter over te trekken, maar nu neemt hij het over en ik kan niet meer draaien, Ippon verloren.

Met nog twee wedstrijden te gaan, maak ik nog steeds kans op een podium plek. Inmiddels heeft mijn derde tegenstander slechts gewonnen met een Yuko en dat geeft voor mij weer een kans om toch nog eerste/tweede te worden.
 

De vierde wedstrijd, de tegenstander heeft mijn lengte en dat is voor mij altijd even zoeken. Ik begin te sleuren, te vegen en probeer een spierbalworp, deze mislukt. Ik krijg zelfs een waarschuwing omdat ik te snel op mijn hoofd viel. Na de maté sleur ik de tegenstander weer over de mat met wat voetvegen tussendoor en maak dan mijn spierbalworp, hij komt los van de grond en beland op zijn rug, Ippon.
 

De laatste wedstrijd is binnen vijf seconde klaar. Ik loop op de tegenstander af pak hem hoog vast, hij pakt mij in de nek, maar ik had nog genoeg ruimte voor een spierbalworp, de vierde Ippon is binnen.

 Met 4x Ippon(40 punten) heb ik ook dit jaar de 1e prijs gewonnen.

Budovereniging Kata Guruma | info@kataguruma.nl