Budovereniging Kata Guruma

Verslag: Max Stikkelorum op OHK 2012

Dit weekend heb ik me ingeschreven voor 2 toernooien. Zaterdag was ik in Den Helder, Open Helderse en zondag in Almere, Top Judo wedstrijd. Beide dagen heb ik gejudood tegen sterke tegenstanders, zie hier onder mijn verslagen:

 

1eWedstrijd: De wedstrijd was vrij snel beslist, de tegenstander wilde ik met een voetveeg omver krijgen bij de 3e poging ging hij dan ook om en scoorde ik een Ippon.

 

2eWedstrijd: Rond de 15 sec. scoorde ik met een heupworp een Yuko, de 2e heupworp werd niet goed door mij afgemaakt, maar ik kon wel de houdgreep inzetten wat een Waza-ari opleverde. Nu werd de wedstrijd even stil gelegd want ik had ineens een bloedneus. Na zo’n 7 minuten ging de wedstrijd weer verder. Weer maakte ik een heupworp en nu wel goed afgemaakt, Ippon.

 

3eWedstrijd: Tegen een bekende hij begint flink te sleuren, zelf probeerde ik 2 heupworpen maar helaas, die mislukten. De wedstrijd eindigt in een hantei, 1 vlag voor mij 2 voor de tegenstander, jammer verloren, hij nam ook meer het initiatief.

 

4eWedstrijd: De tegenstander wilde mij verslaan met een Utchimata maar dat lukt hem niet. Rond de 40 sec. maakte ik een heupworp wat goed is voor een Yuko. Even later scoorde ik een Waza-ari en vlak daarna nog een Yuko, gewonnen.

 

5eWedstrijd: Het gaat nu om de 3e plek. Een sterke tegenstander die stevig op de maat staat. Met 10 seconde sta ik achter met een Yuko. De tegenstander heeft mij goed vast ik krijg slecht grip op hem, maar ineens zie ik mijn kans want mijn arm is los, ik grijp hem op zijn rug en gaf hem een veeg, goed voor een Yuko. Alles is weer mogelijk, maar helaas vlak voor tijd verlies ik met een Ipon.

 

Vandaag eindigde ik als 4e, veel geleerd en het ging al weer beter dan vorige week. Op naar Almere.

 

Budovereniging Kata Guruma | info@kataguruma.nl