Budovereniging Kata Guruma

Verslag: Max op Pascal Proper toernooi

Zondag 7 april 2013 waren Koen, Jeroen en ik in Wognum voor het 4e Proper toernooi, waar we goed gescoord hebben. Ik ben ingedeeld in een poule van 6 judoka’s.  

De eerste wedstrijd was tegen een onbekende judoka, dus ik weet niet wat ik kon verwachten. Ik zet al snel mijn eerste spierbalworp in, maar ik had mijn tegenstander niet goed achter mij staan hierdoor mislukt mijn spierbalworp. Direct na de maté zag ik weer mijn kans voor een spierbalworp en deze gaat goed en scoor hiermee mijn eerste Ippon. 

De tweede wedstrijd is tegen een bekende tegenstandster, een kop groter en zet graag haken in, hierdoor krijg ik weinig kans om zelf in te zetten. Uiteindelijk weet ik haar naar achteren te duwen en scoor hier een Yuko mee en zet direct een Oase-komi in die tijdelijk werd stop gezet, omdat de tegenstandster niet zo prettig viel. Nadat zij een pep talk had gekregen, ging de wedstrijd weer verder vanuit de Oase-komi (houtgreep). De tegenstandster komt er niet meer uit, ook deze wedstrijd win ik met een Ippon.

Op naar de derde wedstrijd, weer tegen een bekende. Ik nam het initiatief begon te sleuren en zette mijn eerste spierbalworp in, welke mislukt. Vlak na de maté probeer ik het opnieuw maar dan in combinatie met een Uchi-mata, deze worp is goed voor een Wazari, direct probeer ik de houtgreep in te zetten maar mijn been werd vastgehouden. Even had ik mijn been los, maar ik kon mijn tegestander niet op zijn rug houden. Rond de minuut krijg ik de tegenstander d.m.v. een hak te geven en naar achteren te duwen op de grond en direct nam ik hem weer in de houtgreep. Ik dacht hem goed vast te hebben, maar hij draaide zich ineens om, dan maar even terug draaien op de rug en hem nog wat steviger vasthouden en zo haalde ik mijn derde Ippon binnen.

De vierde wedstrijd is binnen 14 seconde voorbij. Met een spierbalworp scoor ik de vierde Ippon. Nog een wedstrijd te gaan. De laatste wedstrijd is binnen 5 seconde beslist in het voordeel van mij. Ik loop op hem af en pak hem direct goed hoog vast, ik moest nog wel even mijn andere arm los trekken en hop-za-kee weer een spierbalworp goed voor een Ippon.

Vijf wedstrijden gewonnen met vijf Ippons wat een mooie eerste plek opleverde. 

Budovereniging Kata Guruma | info@kataguruma.nl