Budovereniging Kata Guruma

Verslag: Max op Topjudotoernooi Almere

Met de tips van Thomas en zijn ouders te hebben gekregen in Den Helder ben ik in Almere gestart met mijn zware pak en nam ik meer het initiatief.

1eWedstrijd: Deze wedstrijd is beslist met 5 seconde. Met een mooie voetveeg verrasde ik mijn tegenstander. Ipon, gewonnen.


2eWedstrijd: Ook deze wedstrijd werd vrij snel beslist. Rond de 40 seconde had ik de tegenstander goed vast en maakte ik een mooie heupworp en stuurde ook zijn arm goed naar de grond, Ipon gewonnen.


3eWedstrijd: Deze tegenstander had ik al even zien judoen, een moeilijke, maar toch wist ik hem met 20 seconde om te krijgen d.m.v. een Utimata, deze is goed voor een Wazari, met direct opvolgend een houtgreep die direct werd onderbroken door een korte ehbo pauze, daarna ging de wedstrijd vanaf de houtgreep weer verder waar ik weer een Wazari scoorde = Ipon, gewonnen.


4eWedstrijd: Een wilde grote tegenstander, maar ik wist hem te overmeesteren met een Utchimata, goed voor een Wazari, direct op volgend een houdgreep. De tegenstander probeerde mij uit het veld te krijgen maar dat mislukte, ik scoorde met de houdgreep weer een Wazari = Ipon, gewonnen.


Eindstand 1e, maar wat bleek bij de uitreiking toen was ik in eens 2e! Wij gingen hier niet mee akkoord, de uitreiking vond dan ook niet meer plaats maar pas later na een kort overleg met de jury en judoka’s is de eindstand goed gezet en kreeg ik mijn 1e plaats.

 

 

Budovereniging Kata Guruma | info@kataguruma.nl