Budovereniging Kata Guruma

Verslag: Max op Afd. Kamp. Pup. A 

Vandaag heb ik meegedaan met het Afdelingskampioenschap A Pupillen regio Noord.

Ik zat in een poule met vijf judoka's en bij het goed doorstaan van de poule, wachten er daarna kruisfinales.

Mijn eerste wedstrijd ging zeer voortvarend, ik was met 12 seconden al de winnaar door een ipon waardige heupworp.

De tweede wedstrijd had ik meer moeite om worpen in te zetten. Tegen het einde van de wedstrijd veegde ik mijn tegenstander toch nog op zijn rug, goed voor een ipon. De derde wedstrijd verliep zoals mijn eerste wedstrijd, een heupworp binnen 15 seconden, goed voor een ipon.

Mijn vierde wedstrijd in mijn poule verliep minder soepel. Zowel ik, als mijn tegenstander kwamen niet echt toe aan goede worpen.

Helaas viel ik in de wedstrijd terug in een oude gewoonte van mij, om bij een grote tegenstander met gestrekte armen te judoën. De scheidsrechter gaf mij geen eerste waarschuwing, maar meteen een shido voor deze fout. De wedstrijd eindigde in een hantai in het voordeel van mijn tegenstander. Met drie gewonnen partijen ben ik toch door naar de kruisfinale. 

De eerste kruisfinale wedstrijd verlies ik redelijk snel door een goede heupworp van mijn tegenstander. 

De tweede kruisfinale wedstrijd trof ik een felle tegenstander, veel getrek aan de mouwen, maar uiteindelijk krijg ik 'm toch neer met een achterwaartse haak, goed voor een wazari. Tegen het einde van de wedstrijd, nog een wazari, dus goed voor ipon.

De derde kruisfinale wedstrijd was een zware wedstrijd, ik probeerde diverse worpen in te zetten, maar kwamen niet goed uit. Mijn tegenstandertoonde iets meer initiatief en de wedstrijd eindigde met een hantai in het nadeel van mij. Met deze tweede verloren wedstrijd lag ik uit de strijd voor een plek op of naast het podium. Volgend jaar probeer ik het beter te doen bij de B Pupillen.

Budovereniging Kata Guruma | info@kataguruma.nl