Budovereniging Kata Guruma

Verslag: Max Stikkelorum op Belgisch Kersttoernooi

Voor het eerst een Internationaal toernooi over de grens nl. in Lummen te België.

Ik heb vandaag veel geleerd, zo is de start en de duur van een partij anders dan ik gewend ben. Ook de eerst oproepende judoka komt op met een witte band (je eigen band blijft in de tas). De wedstrijd begon met mekaars revers en mouw vastpakken, pas als de scheidsrechter vond dat we elkaar goed vast pakte was het hajime. De wedstrijd duurde maar 1,30 i.p.v. 2,00 minuten, dus het was vandaag opletten en scoren.

De poule bestond uit 4 judoka’s zonder finale, dus ik heb vandaag 3 wedstrijden gejudood.

Bij de 1e wedstrijd stond ik al rond de 30 sec. voor met een mooie Wazari (voetveeg achterover), de tweede voetveeg die ik maakte werd niet beloond, jammer. Vlak voor eind werd ik in mijn nek gepakt en maakte de tegenstander een heupworp, Ipon tegen.

De 2e wedstrijd was spannend, ik nam het heft in handen. Rond de minuut dacht ik met een voetveeg een Yuko te scoren, maar deze kreeg ik niet. De bekende gestrekte armen kwamen weer even tevoorschijn, hiervoor heb ik een waarschuwing van de scheidsrechter gekregen. Vlak voor het einde maakte ik een heupworp, maar ik zette niet goed genoeg in waardoor de tegenstander de kans kreeg zich om te draaien. De wedstrijd eindigt in een Hantei ten gunste van mij.

De 3e wedstrijd is tegen een van de toppers van België. Hij is vel en trapt graag, met een haak naar achteren had ik hem net niet, nu wordt hij vel en begint te trappen, ik probeer een heupworp, lukt helaas niet. Vervolgens probeer ik met haken de tegenstander om te krijgen, maar ik raak uit balans en de tegenstander ziet zijn kans, Ipon tegen.

Binnen een uur is mijn poule klaar. Na 1,5 uur wachten worden de prijzen uitgereikt. Ook de prijs uitreiking gaat anders, de nummers 1, 2, 3 en 4 worden opgeroepen mogen in een rij gaan staan en ontvangen hun medialle. Ik ben 3egeworden met veel judo ervaring rijker.

Volgend jaar ga ik weer, maar dan train ik wel even op de start van de wedstrijd.

Budovereniging Kata Guruma | info@kataguruma.nl