Budovereniging Kata Guruma

Max tweede op het Koka toernooi!

Vandaag 16 februari heb ik in Tzummarum het Koka toernooi bezocht. Een kleinschalig toernooi met in mijn poule 6 judoka's. 's Middags om 14:20 mocht ik de mat op voor mijn eerste wedstrijd. Ik had er zin in, maar mijn eerste partij was wel meteen een zware dobber.

Mijn tegenstander had een groene band en nam meteen het initiatief. Ik moest hierdoor gelijk in de verdediging, maar voor ik er erg in had, zette mijn tegenstander een uchi mata in, die voor hem een wazari opleverde. Na de matte vloog hij weer op mij af, niet lang daarna zette hij weer dezelfde worp in, nu goed voor een ipon. Ik hield er een pijnlijke wang aan over, maar voor mijn gevoel had ik de sterkste tegenstander dan ook wel gehad.

Bij mijn tweede partij nam ik het initiatief, helaas nam mijn tegenstander een worp over en daar had ik weer een wazari tegen. Ik heb nog genoeg tijd en vechtlust om er een ipon uit te halen, wat mij dan ook lukt door een voetveeg en mijn tegenstander zo vol op zijn rug te laten belanden. Mijn derde en vierde tegenstanders zijn een kop groter, maar beide versla ik binnen 15 seconden met een spierbal worp, beide goed voor een ipon.

Nog een partij te gaan voor een podium plek, ik ga aanvallend te werk. Ik zet tot twee keer toe een spierbalworp in, helaas alle twee niet goed af te maken, maar waren beide wel goed voor een yuko. Mijn tegenstander heeft niet veel pogingen ondernomen om deze score te keren. De laatste partij kon ik dus ook op mijn naam schrijven. Het eindresultaat is dan ook goed voor een 2e plek, dus met een grote glimlach ging ik weer naar huis.

Budovereniging Kata Guruma | info@kataguruma.nl