Budovereniging Kata Guruma

 Verslag: Max op Vuurtorentoernooi

Na 's ochtends druk bezig geweest te zijn voor het klaar maken van een ontbijtje voor mijn moeder, ben ik daarna afgereisd naar Den Helder voor het Vuurtoren toernooi. Met een grote opkomst van judoka’s ging het derde blok om 12:30 uur van start. Vandaag allemaal bekende tegenstanders in mijn poule.

Na een half uurtje wachten was ik aan de beurt. De tegenstander is wat langer dus probeer ik hem hoog te pakken voor een schouderworp, ik heb hem niet hoog genoeg vast, maar toch zet ik in geef hem een binnenwaartse haakje en tegelijkertijd duw ik hem op zijn rug, goed voor een wazari, ik probeer er nog een oase-komi uit te halen maar die wordt verbroken. Direct na de maté probeer ik hetzelfde, wederom goed voor een wazari = ippon gewonnen.

De tweede wedstrijd; deze partij is pittig, spannend maar ook een partij die niet te beschrijven valt met al die koprollen over de mat van ons beide. Er is veel overleg tussen de scheidsrechters. Uiteindelijk weet ik er met een heupworp een yuko te scoren en weet dat ik nu niets meer weg mag geven. Met nog 12 seconde op de klok ga ik over op sleuren/vegen en win de tweede partij.

De derde partij is binnen 10 seconde beslist. De inzet voor een spierbalworp gaat niet zoals ik wil, maar toch zet ik door en duw hem om inclusief een binnenwaartse haakje, gewonnen met een ippon.

Nog één wedstrijd te gaan, de tegenstander is druk met zijn armen bezig en staat ver van me af, goed grip krijg ik niet meteen. Uiteindelijk heb ik hem vast en zet de spierbalworp in en val met hem mee, deze is goed voor een yuko. Direct krijg ik hem in de houtgreep en hier komt hij niet meer uit, ook deze partij win ik met een ippon.

Met 3x ippon gescoord te hebben en één yuko ben ik eerste geworden.

 

 

Budovereniging Kata Guruma | info@kataguruma.nl