Budovereniging Kata Guruma

Verslag van Max op het Paastoernooi

Vandaag op de tweede paasdag een groot judotoernooi in Vught te Noord-Brabant. Er werd gewerkt met een afvalsysteem, dus het was mij duidelijk dat ik niet meer dan één wedstrijd mocht verliezen om kans te maken op een prijs. Mijn eerste partij was niet de beste, mijn tegenstander was wat afwachtend. Ik heb hem veel gesleurd en een aantal spierbalworpen ingezet, maar tot het einde toe was dat niet voldoende. Een laatste spierbalworp net voor einde tijd, leverde mij een yuko op en dus voldoende voor de overwinning.

De tweede partij was een grote tegenstander, hij was wat sneller met inzetten dan ik. Vrij snel had ik een yuko tegen, door een spierbalworp die hij inzette. We waren aan elkaar gewaagd, maar moest helaas een door mij ingezette spierbalworp bekopen met een ipon tegen. Hij stapte uit de worp en goed en wel voordat ik mij kon corrigeren, legde hij mij met een veeg vol op mijn rug.

Met deze verliespartij in mijn gedachten, werd ik wat feller en dat heeft mijn derde tegenstander dan ook kunnen beamen. Met slechts 6 seconden op de klok zette ik een spierbalworp in en mijn tegenstander vloog door de lucht en landt vol op zijn rug, goed voor een ipon. Een goed gevoel, wat ik ook kon inzetten bij mijn vierde tegenstander. Nu was ik nog wat sneller, met een nieuw persoonlijk record, een spierbalworp ingezet op 3 seconden wedstrijdtijd eindigde met een ipon op de 4e seconde.

De scheidsrechter was ook onder de indruk, hij kwam naar mij toe en wilde een handtekening van mij, omdat hij mij zo goed vond judoën.

Mijn vijfde partij was weer wat lastiger, wat sleuren en uiteindelijk een schouderworp die goed was voor een yuko. Niet lang daarna kan ik toch een spierbalworp inzetten en deze was goed genoeg voor een ipon.

Mijn zesde partij, moest ik ook winnen om mij zo te kunnen plaatsen voor de wedstrijd voor de 2e of 3e plek. De tegenstander was niet gemakkelijk, maar desondanks kon ik uiteindelijk toch een spierbalworp inzetten, die goed was voor een wazari. Doordat ik dacht er ook nog een oasekomi uit te halen trekte ik hard aan zijn arm, waardoor mijn tegenstander uiteindelijk met pijn opstond en zich wat inhield daana. Ik begon hem te sleuren, wat hij uiteindelijk ook probeerde, maar hij kon zijn balans niet meer houden en viel op zijn billen.

Door er snel bovenop te duiken, kon ik de partij afsluiten met een tweede wazari door lang genoeg de oasekomi vol te houden. Deze overwining bracht mij dus naar de strijd voor de 2e of 3e plek, gedreven dat ik was, heb ik ondanks de geringe rust tussen de laatste partijen, alles op alles gezet. Al snel had ik een yuko voor een spierbalworp, maar de vermoeidheid trad in en veel meer heb ik er niet uit kunnen halen, maar het was voldoende voor de overwinning en met een tweede plaats, kan ik terug kijken op een goed paasweekend.

Budovereniging Kata Guruma | info@kataguruma.nl