Budovereniging Kata Guruma

Verslag: Thomas Beekman op OHK 2012

Thomas zat in een poule van een kleine 20 jongens, onderverdeeld in 4 poultjes voor de eerste ronde.

De favorieten waren mooi verdeeld over de groepjes en konden elkaar dus pas laat tegenkomen. Dit betekende wel dat de tegenstand in de 3 eerste potjes voor Thomas niet heel groot was. De eerste twee gingen zonder veel tegenstand voor ippon liggen en de derde deed wel erg zijn best om tegen te houden maar deed zelf niets behalve op zijn knieën vallen dus dat werd ook een terechte overwinning op beslissing 3-0.

Van elke poule gingen er 2 door naar de dubbele eliminatie fase en alle favorieten zaten erbij dus nu werd het spannend en ik was benieuwd of Thomas op tijd wakker zou zijn na de eerste slappe potjes.

De eerste partij was tegen Jeffrey van Westerhoven van Kenamju. En Thomas was wakker… de eerste pakking was meteen goed en hij controleerde de tegenstander. Na ongeveer een halve minuut viel Thomas aan met een supersnelle combinatie; een inzet met buitenwaartse haak die, toen de tegenstander daaruit stapte, werd doorgezet met binnenwaartse haak op het andere been. Meteen ippon. Deze inzet was zo sterk en snel dat het de tegenstander een brand/schaafwond op het been opleverde.

Dan de halve finale tegen Christopher Groot van Judo Yushi, de Noord-Hollandse kampioen. Op de een of andere manier komen deze jongens elkaar maar zelden tegen en beiden vonden het zichtbaar leuk om weer eens tegen elkaar te mogen judoën. Een verademing om te zien dat beiden lekker de aanval kozen en niet gingen afhouden. Thomas liet zien in goede vorm te zijn, de sterke pakking was er weer en de gevaarlijke Uchi mata’s van Christopher kwamen er niet uit. Wel kreeg Thomas hierbij een flinke trap in de ….. Is er nog een andere verdediging dan wegduwen Cees? Want dit kan niet lekker zijn. Voor Thomas was het schijnbaar een reden om een schepje erop te doen. Met zijn sterke pakking bracht hij de tegenstander uit balans zodat hij hem met een vreselijk harde Harai Goshi vol op de rug kon gooien. Thomas dus nog steeds ongeslagen tegen Christopher. Ik hoop op een weerzien over een paar weken op het top judo toernooi.

De finale tegen Tom Evers van Theo Meijer sport, de laatste jaren kampioen van midden Nederland. Thomas was nu totaal zeker van zijn zaak en dat straalde hij ook uit. Het bleek terecht want ook Tom kon niet op tegen Thomas in deze vorm. Met de sterke pakking werd de tegenstander over de mat gesleurd en toen hij na een aanval met heupworp op de knieën ging sloeg Thomas toe. Tom stond op en Thomas zette meteen weer een Harai Goshi in. Nu voor Wazari maar meteen gevolgd door een houdgreep voor Ippon en het kampioenschap, zonder enige tegenscore en met 5 overwinningen op Ippon.

Vlak hierna zag ik Tristan nog knap tweede worden! en was Max goed bezig in de kruisfinales, dus de jongens van Cees Veen deden het goed in het ochtendblok

Nog een toernooi te gaan in de B-pupillen en ik ben benieuwd of de vorm er dan ook is en of er dan iemand is die tegen Thomas in die vorm op kan…

 

 

Budovereniging Kata Guruma | info@kataguruma.nl