Budovereniging Kata Guruma

Verslag: Thomas Beekman op Open Alkmaarse 2012

Thomas zat in een grote poule van 28 kinderen in de B-puppillen -42. Het was zijn eerste tournooi in deze hoger klasse na al wel wat wedstrijden in de westfriese. 

De poule was opgesplitst in twee groepen waarvan de besten weer om de bekers gingen strijden. Een snelle inventarisatie leerde dat aan "onze" kant wat meer sterke judoka's zaten dan aan de andere, aan de bak dus. Het goede nieuws was dat Owen de grootste concurent helemaal aan de nadere kant van schema zat en dus pas laat kon worden getroffen, daar waren ze allebei wel blij mee.

De eerste wedstrijd was tegen Chris van Ebi. hier had Thomas bij de westfriese senioren al makkelijk van gewonnen en ook nu was het vrij makkelijk. Al deed Thomas het wel heel rustig aan. Hierna tegen Maikel van Tom van der Kolk, Thomas gooide het tempo iets omhoog en dat was teveel voor hem. winst met wazari.

De halve finale van de groep was tegen Jeffrey van Kenamju. Kenamju maakt altijd iets los in Thomas.. dus het was al snel ippon voor Thomas na een paar vegen. 

De finale van de groep was zoals verwacht tegen Owen en zoals meestal ging het gelijk op. Thomas kreeg om onduidelijke redenen een shido en Owen kreeg er even later ook een. Thomas gooide Owen nog wel eens maar het was net geen score waard. Dus beslissing die met 2-1 in het voordeel van Thomas uitviel.

Door naar samenvoeging en de finale tegen opnieuw een bekende. Jelmer van Kenamju. Die kan goed judoen maar moet van zijn coach tegen Thomas altijd alleen met rechts hoog afhouden. Oftewel elke keer als Thomas iets probeerd in te zetten krijgt hij een vuist tegen zijn kin. Heel vervelend maar gelukkig deze keer een goede scheids die daar straffen voor geeft. Dus de finale gewonnen met yuko voor twee shido's en zonder ook maar een aanval van de tegenstander in de hele 2 wedstrijd.

Hiermee heeft Thomas voor de derde keer dit grote toernooi gewonnen!
 
 
 

 

Budovereniging Kata Guruma | info@kataguruma.nl