Budovereniging Kata Guruma

Verslag: Thomas Beekman op Topjudotoernooi

Thomas heeft op 9 december meegedaan aan het topjudo toernooi Haarlemmermeer. Vorig jaar ging het hier niet zo lekker dus hij ging er met frisse tegenzin heen. Het bleek een flinke poule te zijn in de -42 kg; ruim 40 jongens verdeeld over 4 groepen.

De eerste wedstrijd moest Thomas meteen flink aan de bak tegen een jongen waar hij “vroeger” al wel eens van verloren had. Thomas moet altijd even op gang komen en zijn tegenstander van Topjudo zuid oost gaf sterk tegenstand, maar in de laatste seconde scoorde Thomas nog een Yuko voor de winst.

De tweede wedstrijd was tegen een voor ons onbekende judoka en werd met ippon gewonnen met een schouderworp.

De derde wedstrijd was tegen een erg verdedigende tegenstander. Thomas had hierbij het geluk dat een internationale scheids op de mat stond die negatief judo snel bestrafte met shidos. Hierdoor kwam er wat ruimte en kon Thomas 3x yuko scoren genoeg voor de winst en een plek in de poule finale.

In de vierde wedstrijd kwam Thomas met Wazari voor. In de laatste seconden ging de tegenstander voor de dood of de gladiolen en rende vol in de heupworp. Een hele mooie ipppon. Thomas was poulewinnaar en ging door naar de samenvoeging. De bovenste 2 uit elke groep gingen door met de nummer 1 in de winnaars kant en de nummers 2 al aan de verliezers kant.

De halve finale dus was tegen een bekende uit Zuid-Holland; Levy. De eerdere keren dat deze 2 tegen elkaar hebben gejudood was ook steeds laat in het toernooi en het waren leuke wedstrijden, tot nu toe met Thomas als winnaar. Nu ging het weer gelijk op totdat Levy een inzet van Thomas mooi overnam en thomas een yuko tegenkreeg. Stress in de tent, dat was lang geleden dat Thomas had achter gestaan. Maar Thomas reageerde heel goed hij schakelde een tempo omhoog en sleurde Levy over de mat, een score kon bijna niet uitblijven. En inderdaad wist Thomas een moment dat Levy uit balans raakte goed te benutten met een buitenwaardse haak voor ippon… naar de finale.

 

In de finale, zoals zo vaak, tegen Owen. Beide jongens gingen vol voor de winst maar ze kennen elkaar zo goed dat het moeilijk scoren is. Thomas was er een paar keer dicht bij maar kon zijn worpen niet afmaken. Owen viel in het begin nog wel aan maar moest zich later alleen tot verdedigen beperken, het werd beslissing en een verdiende 3-0 overwinning voor Thomas.

Dank aan Martin, Pascal en Yob voor de steun en gezelschap tijdens het lange wachten.

 

Hiermee zet Thomas een mooie reeks neer dit najaar, 3 toernooien 3x winst. Nu op naar de -15 in januari.

Budovereniging Kata Guruma | info@kataguruma.nl