Budovereniging Kata Guruma

Verslag: Max op Zaans Wintertoernooi

Vanmiddag waren zeven judoka’s en ik van Kata Guruma aanwezig bij het Wintertoernooi te Zaandam, een gezellige vriendschappelijke wedstrijd. Er zijn 5 judoka’s in de prijzen gevallen.

Zie hier onder mijn wedstrijdverslag:

De tegenstanders zijn deze middag van mijn lengte en dat is voor mij even zoeken naar een worp, zoals een voetveeg werkte niet na enkele pogingen gedaan te hebben, dus heb ik vanmiddag veel de heupworp ingezet waar ik geregeld mee scoorde.

Ik zit in een poule van 6 judoka’s. De eerste wedstrijd is tegen Travis waarmee ik win met een Wazari vervolgens houtgreep = Ipon.

De tweede wedstrijd was tegen een jongen die veel initiatief toonde, zelf wachte ik mijn kans af en mijn kans kwam, een heupworp goed voor een Yuko. Vlak voor tijd scoorde de tegenstander met een Yuko, gelijk spel. De wedstrijd wordt met 1 minuut verlengd. Al snel scoorde ik weer een Yuko en even later maakte ik een mooie heupworp die goed is voor een Ipon, gewonnen.

Derde wedstrijd ging vrij snel, rond de 30 sec. kreeg ik de tegenstander achter over geduwd, goed voor een Yuko, direct de tegenstander in de houtgreep genomen waar hij niet meer uit-kwam, Ipon.

In de vierde wedstrijd probeerde ik weer de heupworpen te maken, maar ze werden niet altijd even goed ingezet e/o afgemaakt, maar toch scoorde ik er 2x een Yuko mee plus een houtgreep waar de tegenstander niet meer uitkwam, Ipon.

Ook in de vijfde wedstrijd heb ik weer mijn heupworpen ingezet, nu ging het beter, in het begin scoorde ik er een Wazari mee en aan het eind nog een Wazari = Ipon.

Alle vijf wedstrijden gewonnen met een Ipon hiermee ben ik 1e geworden.

Budovereniging Kata Guruma | info@kataguruma.nl