Budovereniging Kata Guruma

Verslag: Max Stikkelorum op Langste Dei toernooi

Vandaag mijn laatste wedstrijd buiten de deur van dit seizoen, wat ook weer een behoorlijke spannende, maar wel een mooie wedstrijd is geworden. Doordat ik afgelopen week veel getraind heb op de schouder-, spierbalworpen, vegen en haken, heb ik dat vandaag ook vele malen geprobeerd toe te passen.

Wat ook vaak resulteerde in een mooie winst. 1e wedstrijd, een sterke tegenstander, ik werd flink gesleurd, maar wist me redelijk te verdedigen. In de laatste 30 sec. werd ik onverwachts gepakt, met een veeg en viel ik naar achteren op mijn hoofd, Ipon tegen.

2e wedstrijd, een bekende tegenstander nl. Joost van Asahi-San, wij zijn wel aan elkaar gewaagd. In de eerste halve minuut wist ik een Yuko te score door Joost te sleuren en direct daarna een heupworp te maken. Ik had ook een spierbal worp geprobeerd, maar die werd niet goed afgemaakt. Tussendoor kreeg ik een Shido voor gestrekte armen (een bekende fout, die ik toch echt maar eens moet afleren). Tegen het einde wist ik Joost met een flauw veegje op de grond te krijgen en zag daar mijn kans voor een houtgreep, deze duurde ruim 15 sec., wat voor mij nog een Yuko opleverde. Met deze twee Yuko's won ik de 2e wedstrijd.

3e wedstrijd, binnen een minuut maakte ik een mooie spierbal worp, wat goed was voor een Ipon.
4e wedstrijd, de tegenstander en ik doen vaak dezelfde inzet voor een worp, waardoor we mekaar vaak dwars zaten, waarop de scheidsrechter ons toesprak "probeer wat anders". Goed dat heb ik dan ook gedaan. Ik pakte mijn tegenstander, hij probeerde in te zetten voor een worp, waarna ik mijn voet achter zijn voet zet gaf hem een veeg direct daarna nog een veeg, trok aan zijn arm en duwde de andere arm ook richting de mat, wat resulteerde in een van mijn mooiste voetveeg worpen, Ipon.

Met deze score ben ik 2e geworden van mijn poule, hierna volgde de finale.

1e finale wedstrijd is een wedstrijd met veel grondwerk. De tegenstander kreeg mij al snel in de houtgreep, waar ik na zo'n 15 sec. uit wist te komen, Yuko tegen. De spierbal worp die ik inzette was niet goed genoeg voor een punt. In de laatste seconde wist ik de tegenstander in een houtgreep te krijgen, maar dat was te laat. Jammer.

2e finale wedstrijd, de tegenstander is een goede sterke judoka, dus het is alles of niets. Rond de eerste minuut had ik een Yuko tegen. Tussendoor sprak de scheidsrechter ons nog even toe, dat we niet telkens hetzelfde moesten doen, dat in mijn oren geknoopt te hebben ben ik over gegaan op vegen, het resulteerde op de valreep in een Ipon, gewonnen.

Van de negen judoka's ben ik vandaag 1e geworden in de -30kg.
 

Budovereniging Kata Guruma | info@kataguruma.nl