Budovereniging Kata Guruma

Verslag: Max Stikkelorum op Noord Hollandse

Vandaag de finale B-pupillen kampioenschappen te Beverwijk, waar ik me voor het eerst voor heb geplaatst. Om 10:00 uur vindt de openingsgroet plaats en starten de eerste wedstrijden.

 

Mijn eerste wedstrijd verloor ik helaas met een Yuko.

De tweede wedstrijd liet lang op zich wachten, na ruim een uur wachten mocht ik dan van start. Binnen 10 sec. had ik mijn eerste Yuko binnen d.m.v. een spierbalworp, welke ik toch wel even wat pittiger had mogen maken. Ik kreeg nog meer kansen om een spierbalworp te maken, maar die kon ik steeds niet goed genoeg afmaken en scoorde hier dus ook niets mee. Vlak voor het eind neemt de tegenstander mij mee, maar ik zag daar mijn kans voor een veeg, die ik ook maakte en hiermee een tweede Yuko scoorde. Met een winst van twee Yuko’s win ik de wedstrijd.

 

Derde wedstrijd, een tegenstander die niets uit zich zelf deed maar afwachtte. Toch was het moeilijk om een spierbalworp of een heupworp te maken, vele voetvegen geprobeerd ook dat mocht niet baten. Tussendoor pakte ik de tegenstander in zijn nek en ben gaan sleuren hierdoor kreeg hij een Shido, welke in het voordeel kan zijn van mij bij een gelijkspel, wat dan ook gebeurd, gewonnen.

 

Vierde wedstrijd, om in de race te blijven moet ik deze partij winnen. De tegenstander is een flinke kop groter en begint al direct te sleuren. Rond de 30 sec. zet de tegenstander een Utchi Mata in welke ik nog probeer te verbreken maar niet goed genoeg lukte, Yuko tegen. Ik heb nog tijd genoeg om terug te komen. Halverwege de wedstrijd krijg ik een mooie kans om een spierbalworp te maken, ik corrigeerde mijn hand nog even meer naar boven en maakte toen een mooie spierbalworp (Ippon-Seoi-Nage), Ippon.

Nog één wedstrijd te gaan om op het podium te komen.

 

De vijfde wedstrijd is tegen een sterke tegenstander. Het is een spannende wedstrijd, de Shido’s gingen heen en weer. Ik zat dichtbij een Yuko, ik zette nl. mijn spierbalworp in maar had wel te laag vast waardoor mijn worp mislukte. De wedstrijd eindigt in een Hantei. Met twee blauwe vlaggetjes omhoog heb ik net verloren, hiermee eindigt voor mij de wedstrijd.

 

Het waren vandaag sterke tegenstanders waar ik veel van heb geleerd, maar voor de eerste keer mee gedaan te hebben aan de Noord Hollandse kampioenschappen ben ik op een mooie 5e plek geëindigd.

 

Budovereniging Kata Guruma | info@kataguruma.nl