Budovereniging Kata Guruma

 Wimpeltoernooi

Het wimpeltoernooi is bedoeld voor judoka’s die wedstrijdervaring op willen doen binnen de vereniging. Het wimpeltoernooi is bedoeld voor judoka’s van 4 t/m 15 jaar. Judoka’s tot en met bruine band kunnen meedoen. Zelfs judoka’s die pas op judo zitten, kunnen meedoen!

Judoka’s worden geselecteerd op gewicht, graduatie, niveau en indien mogelijk jongens en meisjes gescheiden. Voor de meeste judoka’s zijn er de juiste tegenstanders te vinden, waardoor de wedstrijd vaak eerlijker en leuker wordt.

Alle judoka’s draaien over het algemeen vier wedstrijden. Elke wedstrijd kunnen zij één punt verdienen voor een gewonnen wedstrijd, in welke vorm dan ook. Judoka’s krijgen als beloning een wimpel, de eerste wimpel behalen zij als ze tien punten behaald hebben. Deze wimpel is dan wit. De puntentelling loopt door vanaf de eerste punt die behaald wordt. Ook als je niets gewonnen hebt, mag je toch een punt laten noteren, omdat je meegedaan hebt.

De wimpels zijn in volgorde van de bandgraduatie:

10 punten           Wit

20 punten           Geel

30 punten           Oranje

40 punten           Groen

50 punten           Blauw

60 punten           Bruin

70 punten           Zwart

80 punten           Rood-Wit

90 punten           Rood

De puntentelling loopt door vanaf de eerste punt die wordt behaald.

De organisatie is altijd op zoek naar judoka’s en ouders die willen helpen tijdens het wimpeltoernooi. De meest voorkomende taken zijn: namen oplezen, tijd bijhouden, scorebord bijhouden etc. Het zijn eenvoudige taken. Zonder hulp kunnen er geen wedstrijden tot stand komen.

Scheidsrechters vormen een belangrijke factor binnen het judo, ook bij deze wimpeltoernooien. Daarom is de organisatie ook altijd op zoek naar judoka’s of ouders die willen scheidsrechteren tijdens deze toernooien. U kunt het altijd een keer proberen, en u wordt altijd begeleid door een ervaren (wedstrijd)judoka.

De kosten per wimpeltoernooi bedragen €3,50. Gepast betalen is gewenst.

 

Budovereniging Kata Guruma | info@kataguruma.nl